Με μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε ότι ταυτόχρονα με το λανσάρισμα της νέας σειράς βιώσιμων λύσεων Flexible 4.0, η FLEXIA πραγματοποίησε ένα ακόμα βήμα προς την Κυκλική Οικονομία και τη νέα εποχή της συσκευασίας.

Η FLEXIA κατόπιν επιθεώρησης από την εταιρεία EUROCERT έλαβε πιστοποίηση σύμφωνα με το πρότυπο ISCC Plus.

Με την πιστοποίηση ISCC Plus τεκμηριώνεται η ικανότητα της FLEXIA, να διαχειρίζεται στην βιομηχανικής της μονάδα αειφόρες πρώτες ύλες από εγκεκριμένους και πιστοποιημένους κατά ISCC PLUS προμηθευτές.

Σε αυτές συγκαταλέγονται :

• τα bio-based υλικά που έχουν όλες τις ιδιότητες των πλαστικών αλλά προέρχονται από υλικά φυτικής προέλευσης
• circular (ανακυκλωμένα) υλικά
• βιοαποικοδομήσιμα, κομποστοποιήσιμα υλικά

Η FLEXIA τεκμηριώνει την χρήση των αειφόρων πρώτων υλών στις λύσεις συσκευασίας που προσφέρει, μέσω της μεθόδου του ισοζυγίου μάζας (mass balance), δεσμευόμενη με την αντίστοιχη δήλωση βιωσιμότητας (sustainability declaration) που τις συνοδεύει.

Η πιστοποίηση με το διεθνές, ανεξάρτητο πρότυπο ISCC PLUS μας δίνει τη δυνατότητα να παράγουμε συσκευασίες από πιστοποιημένα βιώσιμα και ανακυκλωμένα υλικά, παρέχοντας πλήρη ιχνηλασιμότητα.  Μπορείτε να δείτε το πιστοποιητικό πατώντας εδώ.

Παρότι η εύρεση αυτών των υλικών δεν είναι εύκολη, στη FLEXIA είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε τα βήματα των συνεργατών μας προς την βιωσιμότητα με χρήση ανακυκλωμένων φιλμ PE & PP και με πιστοποιητικό καταλληλόλητας για τρόφιμα (FCM).

H αναλογία των βιώσιμων και ανακυκλωμένων υλικών που χρησιμοποιούνται κατά τη διαδικασία παραγωγής των προϊόντων μας μπορεί να ποσοτικοποιηθεί επακριβώς και να εμφανίζεται στο τελικό συσκευασμένο προϊόν το παρακάτω logo.

Για περαιτέρω ενημέρωση και ζητήσεις δοκιμαστικών δειγμάτων μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Σαμπάνη Δημήτρη, Δρ Χημικό Μηχανικό ΕΜΠ, Sustainability & Innovation Director

Email: dsabanis@flexia.gr